wolf

Frauke – Kodama
Spelas 5 december kl 16:00 /Fri entré
Milleniumplatsen / Kungsplatsen

I Göteborgs decembermörker kommer koreografen Frauke presentera butohföreställning Kodama. Det är ett nytt dansverk skapat för bambuskulpturen The Reincarnation av Tetsunori Kawana vid Milleniumplatsen.
Frauke är koreograf med fokus på butoh och performance, baserad i Göteborg men arbetar även internationellt. Hon har skapat en egen genre inom butoh där hennes verk är platsspecifika och unika. Frauke arbetar ofta tillsammans med andra konstnärer från andra discipliner än sin egen. Hennes performance är inspireras av samtidskonst och nutida koreografi.

Mottagare Västra Götalands Arbetsstipendium 2016
Med butohdansens strama språk tar Caroline ”Frauke” Lundblad ställning för kroppen, men även för ”spacen” utanför – luften omkring det helt och hållet fysiska. Långt från artiga konventioner och det vi kallar kultur eller socialisering skapar hon egna världar.
Mottagare av Göteborgs Stads kulturstipendier 2013
Frauke har mod och förmåga att kommunicera och presentera både det vackra och det absurda. Visuellt, utmejslat, med ett vackert formspråk och stark integritet skapar hon med artistnamnet Frauke egna rum för sin långsamma konst. Hon vågar utmana och konfrontera rådande normer och ideal. Med en outtröttlig energi framför Frauke sin alldeles egen Butohdans, vilken hon gjort tillgänglig för alla Göteborgare runt om i staden.