1)On the bridge-2

Frauke & Andreas Tilliander presenterar Umi – three bodies

Speldatum:
16 juni kl 19:00 RISEBA Architecture and Media Centre H2O6, AISTERE HALL, Riga Performance Festival, Riga
11-13 september kl 19:00 Studio Gathenhielm, Gathenhielmska Kulturreservatet, Göteborg
2 oktober kl 19:00 Eric Ericsonhallen/ Skeppsholmskyrkan, Stockholm
18 november kl 19:00 KIITO Hall, Design and Creative Center Kobe (KIITO), Kobe, Japan

I verket Umi, som betyder hav på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Havet står för vårt bottenlösa djup, antingen icke-existens eller existens. Uråldrig och ursprunglig är havet, våra mödrars moder. Umi representerar ett oformligt djup under en reflekterande yta.
Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Den tredje kroppen medlar och förenar de andra två kropparna. Precis som dag och natt behöver skymning eller gryning. Umi– three bodies är ett nytt verk som presenteras på internationell turné i Lettland – Sverige – Japan under 2018.

Umi – three bodies, är ett unikt live framträdande med butohartist/dansaren Frauke samt electro/glitch musikern Andreas Tilliander. Frauke och Tilliander var senast aktuell med Yama, den första delen i trilogin three bodies, som hade premiär under Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) 2017 med föreställningar vid Guggenheim House i Kobe, Japan, på Strandverket i Marstrand, Skansen Lejonet i Göteborg och på Färgfabriken i Stockholm.

Frauke är koreograf med fokus på butoh och performance. Hon är baserad i Göteborg och arbetar internationellt. Hon har skapat en egen genre inom Butoh där hennes verk är platsspecifika och unika. Frauke arbetar ofta med andra konstnärer från olika konstnärliga discipliner och hennes framträdanden är inspirerade av samtida konst och samtida koreografi.

Andreas Tilliander är sedan början av nittiotalet verksam inom den elektroniska musiken. Nuförtiden är elektronisk musik tätt förknippat med laptops, men Tilliander sätter en stolthet i att arbeta med utrustning som snarare än att följa med den senaste mjukvaruuppdateringen har fyrtio år på nacken. Även om det självklart främst handlar om hur ljuden formas, är det taktila oerhört viktigt.

Idé & koreografi/dans: Frauke
Musik: Andreas Tilliander
Kostym: Gerd Karlsson
Ljusdesign/scenografi: Johan Rödström
Foto: Tadahiko Shimazu
Grafisk form: Petra Landström
Produktion: GoldDiggger Productions
Med stöd av: Statens Kulturråd, Göteborgs stads kulturnämnd, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen, Nordisk Kulturkontakt och Asia-Europe Foundation.