ahl

A Love Story – Zandra Ahl
10 februari kl. 18:00
HDK- Högskolan för design och Hantverk / Fri entré!

Föreläsningsserien A Love Story är ett konstnärssamtal där GoldDigger Productions bjuder in konstnärer att fundera över filmer och rörliga bilder som påverkat deras konstnärsskap. Samtalet öppnar upp för en process som kan liknas vid en arkeolog. De tittar tillbaka på sitt konstnärskap parallellt med att de fundera på de rörliga bilder som gjort intryck.

Zandra Ahl är konsthantverkare, debattör och skribent och sedan 2009 professor i keramik på Konstfack. Sedan sin examen från Konstfack i Stockholm 1999 har Zandra Ahl varit en tongivande röst inom svenskt konsthantverk. Hennes arbete kretsar ofta kring hierarkier och statusfrågor inom konsthantverks- och designvärlden och utmanar slentrianmässiga värderingar av vad som är vackert, autentiskt eller värdefullt.
Våren 2014 hade Zandra Ahl soloutställning Family Outlet på Röhsska museet. I utställningen ställs frågor om begrepp som trygghet och lycka och hur dessa begrepp förmedlas i vår kommersiella vardag. Zandra Ahl utgår från de ”oprivilegierade objekten” – de som befinner sig utanför det kulturella etablissemanget.

Med stöd av Västra Götalandsregionens Kulturnämnd & Göteborgs Stads Kulturnämnd